Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


BU YIL ON YEDİ KENTTE KÜLTÜR ELÇİLERİ YETİŞECEK

28/10/2009

Yeni eğitim-öğretim yılında Taraklı, İzmir, Milas, Ürgüp, Kırşehir, Divriği, Elazığ, Çorum, Yozgat, Kilis, Kemah, Ereğli, Burdur, Nevşehir, Samsun, Eskişehir ve Hatay kentlerinde yeni ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri yetişecek. Bu yılki eğitimlerin ilk durağı ise Çorum ve Yozgat oldu.

Çorum Kültür Elçileri

3277223584 y2

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Albayrak İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci, Çorum’un Kültür Elçisi oldu. Belediye konferans salonunda yapılan eğitimde, kent mimarisini Emel Altunan, yaşam kültürünü metal sanatçısı Hasan Tuluk ve Atilla Laçin, kent arkeolojisini Müze Müdürü ve ÇEKÜL Vakfı Çorum temsilcisi Önder İpek, doğal yaşam sunumunu ise Sönmez Yanardağ gerçekleştirdi.

24121617024 y3

Çorum Kültür Elçileri, Veli Paşa Konağı, Veli Paşa Hanı, Alay Bey Sokağı, Saat Kulesi, Ulu Camii, Arkeoloji Müzesi ve Geyikli Ev gezilerine katıldı.

Kültür Elçileri son gün yapılan sertifika töreninde heyecanlarını öğretmenleriyle paylaştı. Törene Belediye Kültür Müdürü Mustafa Ercan katıldı. 

Yozgat Kültür Elçileri

20066150608 y1

Yozgat Kültür Elçileri eğitimi de Yozgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Dr. Müzeyyen Çok Değerli, Sakarya ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci, Hayri İnal Konağı’nda yapılan eğitime katıldı.

Yerel uzmanlardan Yılmaz Göksoy Yozgat’ın yaşam kültürü hakkında bilgiler verdi. Arkeolog Ömer Yılmaz ise Hattuşaş ve Boğazkale’yi fotoğtaflar eşliğinde anlattı. Kentlerinin arkeolojik tarihini öğrenen Kültür Elçileri, Hattuşaş ve müze gezisiyle de bu bilgilerini pekiştirdi. Sivil mimari örneklerinin incelendiği gezide ise Hasan Şenyurt eşliğinde Nizamlıoğlu Konağı, Karslıoğlu Konağı ve Koçerler Konağı’na inceme gezisi yapıldı.

Sertifika törenine ise Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Belediye Başkanı Yusuf Başer, ÇEKÜL Vakfı Yozgat Temsilcisi Sedat Uyar ve Belediye Sorumlusu Metin Cihangir katıldı. Kültür Elçileri eğitimde yaptıkları, afiş, kitap ayracı gibi ürünleri de törene katılanlarla açtıkları bir sergiyle paylaştı.

< Tüm haberler