Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ETİ ÇEKÜL KÜLTÜR ELÇİLERİ İSTANBUL BULUŞMASI 2009 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR!

25/06/2009

ke2009 a3 poster.350px

ÇEKÜL Vakfı, 2003 yılından bu yana, Anadolu kentlerinde altıncı sınıf öğrencileriyle “Kentler Çocuklarındır Kültürel Miras Eğitim Programı”nı yürütüyor. Bu program temel alınarak hazırlanan “Kültür Elçileri Projesi” ise iki yıldır ETİ Şirketler Grubu’nun kurumsal desteğiyle devam ediyor.

2008-2009 yılı eğitim-öğretim döneminde, Tarihi Kentler Birliği üyesi toplam 14 kentte, 420 Kültür Elçisi yetiştirdik. Yerel yöneticiler, ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenleri ve yereldeki uzmanların gönüllü desteğiyle dört gün süren eğitimlerde, başta kentlilik bilinci olmak üzere, “Kültür nedir? Kültürel miras nedir? Neden korunması gerekir?” sorularına çocuklarla birlikte cevap aradık. Doğal Yaşam, Arkeoloji, Kent Mimarisi ve Yaşam Kültürü başlıkları altında verilen bilgilerin yanı sıra, çocukların iletişim becerilerini geliştirecek, çevrelerine farklı bir gözle bakmalarına yardımcı olacak etkinlikler ve alan gezileriyle eğitimlerimizi pekiştirdik.

Eylül ayından itibaren tüm gönüllülerimizle verdiğimiz emeğin sonuçlarını yansıtan Kültür Elçileri’ni, 29 Haziran - 3 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da bir araya getiriyoruz. Geleneksel Yaşam Kültürü ve Yöresel Müzik temalı buluşma için 14 kentten 300 Kültür Elçisi İstanbul’a gelecek.  

Gazeteci -TV Program Yapımcısı Fatih Türkmenoğlu ve sanatçı Candan Erçetin’in de desteklediği proje ve Kültür Elçileri İstanbul Buluşması, bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda yapılacak.

Tanışma etkinlikleri, atölye çalışmaları, bildirge hazırlıkları, tarihi yarımada ve boğaz gezisi, Galatasaray Lisesi’nde kent sunumları ve yaşam kültürünü anlatan stantlar, İstiklal Caddesi’nde yürüyüş, Kültür Elçileri’nin Candan Erçetin ile söyleyeceği türküler gibi bu yıl da program dolu dolu geçecek.

< Tüm haberler