Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


BİRGİ’DE SU KABAKLARI ÇOCUKLARIN SEVGİSİYLE FİLİZLENDİ

22/04/2009

İzmir’e bağlı Ödemiş’in tarihi Birgi beldesinde öğrenciler, yörenin simge bitkisi su kabağı yetiştiriciliğine başladı. İzmir Valiliği tarafından başlatılan “Her Öğrenci Bir Fidan, Her Fidan Bir Yaşam” kampanyasından esinlenerek, Kazımpaşa İlköğretim Okulu ile ÇEKÜL Küçük Menderes Havza Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Su Kabağı Yetiştirme Projesi” ilk ürünlerini vermeye başladı.

birgi sukabagi  01.250px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okul Müdürü Serdar Ergin’in verdiği bilgiye göre, projeye katılan çocukların Şubat ayında okul bahçesinde poşetlere yerleştirdikleri su kabağı tohumları filizlendi. Üretilen fidanları öğrenciler evlerinin giriş kapılarına dikmeye başladılar. Yaz boyunca fidanların bakımını yapacak olan çocuklar yetiştirdikleri su kabaklarını Eylül ayında okula getirecek. Toplanan su kabaklarını ham olarak veya boyanarak sergilenecek ve ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

birgi sukabagi  02.250px

 

 

 

 

 

 

Ergin, su kabağı fidanlarının özellikle yol üzerindeki evlere dikileceğini belirterek, “Böylece beldemize gelen turistlerin görmesi sağlanacak. Uzun vadede su kabağının Birgi’nin simgesi haline gelmesini sağlamaya çalışacağız. Öte yandan hatıra amaçlı ham veya boyanmış halde satışı sağlanarak Birgi halkına gelir kaynağı oluşturmayı da hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

birgi sukabagi  03.250px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birgi’de daha Şubat ayında su kabağı yetiştiriciliğiyle ilgili bir seminer yapılmıştı. Birgi Belediyesi salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak katılan ÇEKÜL Vakfı gönüllüsü Ziraat Mühendisi Özkan Akgün, su kabağı yetiştiriciliği hakkında bilgi vermiş, su kabağının vazo, lamba, abajur, kabak kemane ve hediyelik eşya yapımında kullanılarak yerel halk için yeni bir gelir kaynağı yaratılabileceğini de aktarmıştı.

ÇEKÜL Vakfı Bölge Koordinatörü Emin Başaranbilek su kabağının, dış cephe iyileştirilmesi devam eden tarihi Birgi evlerini yeşil rengiyle sarıp sarmalayarak, beldenin simgesi olabileceğine dikkat çekti.

< Tüm haberler