Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


MERSİN TEMSİLCİMİZDEN TAŞUCU EĞİTİMİNE DAİR...

14/01/2009

_İlk üç gün - Üçer cümle ile özetlenirse…

25–28 Aralık tarihinde Taşucu’nda gerçekleştirilen eğitim Kültür Elçileri tarafından üçer cümle ile özetlendi. Sanırım mutluluk bu cümlelerde gizliydi.

ÇEKÜL - Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı’dır. 1990 yılında 25 kişi tarafından kurulmuştur. Bizim gibi öğrencileri gelecekte çevreyi ve kültürü korumak için yetiştiriyorlar. Ben ÇEKÜL Vakfı’nın bir “Kültür Elçisi” olduğum için çok mutluyum.

Doğa, kültür ve insan bir bütündür. Birbirlerinden ayrılamaz. Kültür insanoğlunun ürettiği her şeydir. Kültür değişebilir. Kültürün korunması için birçok insanın çalışması -gerekir, ama Kültür Mirasını geleceğe çocuklar taşır.

Kültürlere en büyük etkisi olan iklimdir. Küresel ısınmanın nedeni, atıklar; aşırı doğalgaz, petrol tüketimi ve bilinçsiz su kullanımı ve daha pek çok şey… Bu saydıklarım bilinçsiz kullanılmaya devam ederse; tüm dünya için çok kötü olabilir. Küresel ısınma nedeniyle kültürün bundan çok etkileneceğini düşünüyorum. Küresel ısınmayı –engellemek için- birçok insan, “bazı ihtiyaçları” bilinçli şekilde kullanmalıdır.

Bölgemdeki Göksu Kuş Cenneti'ni gezdim, kuşları gördüm. Kuş Cenneti’nin çok güzel bir yer olduğunu öğrendim. Kuş cennetindeki kuşların isimlerini öğrendim. Ben bu kuş cennetinin korunmasını yerine başka şeyler yapılmamasını ve burayı herkesin gezmesini isterim.

Amphora Müzesi'ne gitmek çok hoşuma gitti. Amphoranın geçmişini öğrendim.
Kültürümüzü, yaşadığımız yerde önceden hangi uygarlıkların yaşadığını, Aslan Eyice müzesinde gördüklerimle kısa şekilde öğrendim. Amphora’nın ne anlama geldiğini öğrendim. Çok güzel. Pek çok bilgi edindim. Bunun için çok mutluyum.

Ben “Kültür Elçisi” olarak yeni şeyler öğrendim ve bu çalışmaları yapan ÇEKÜL’ün çalışmalarının devamını bekliyorum. Yaşamımın daha da mutlu geçeceğine inanıyorum.'

Taşucu Kültür Elçileri; Kemal Sivri, Nazmiye Canbey, Ayşe Tuğçe Bozkurt, Sinan Üredi, İmran Can, Murat Sapmaz, Doğan Berk Karakoyun, Şadi Yılmaz, Gamze Kaptan, Ümmühan Erçınar, Ceylan Alşan, Asena Kılıç, Burcu Kaya, Can Çevirgen, Hasan Korkut, Sezer Akyatan, Muzaffer Barut, Gizem Gemolmaz, Merve Çetin.

Sizce bir eğitimci daha fazla ne isteyebilir ki?

< Tüm haberler