Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


OSMANGAZİ ve TEKİRDAĞ KÜLTÜR ELÇİLERİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

15/01/2009

ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri projesi 2008-2009 programında 14 kenti kapsayan eğitimler devam ediyor. Geçen aylarda Bergama, Taşucu ve Alanya’da yapılan eğitimler Osmangazi ve Tekirdağ ile devam etti. Önümüzdeki aylarda ise Eskişehir, Sinop, Giresun, Trabzon, Avanos, Adıyaman, Sivas, Ahlat ve Gevaş kentleri Kültür Elçileri’ne kavuşacak.

Anadolu ve Trakya'nın kültürel ve tarihsel dokusuyla öne çıkan Osmangazi ve Tekirdağ kentlerinde, “kültür” kavramıyla tanışarak eğitime başlayan öğrenciler, coğrafya, mimari, arkeoloji, yaşam kültürü gibi konularda yereldeki gönüllü eğitimcilerden bilgiler aldı. Öğrenciler Osmangazi’nin Osmanlı mimarisini incelemek için hanlar ve külliyeler, Tekirdağ’ın sivil mimarisini yakından tanımak içinse Meserret sokak gibi, kentlerin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan alanlara düzenlenen gezilere katıldı.

Kültür elçisi olabilmek için köşe bucak kentlerini inceleyen öğrenciler, geziler sırasında gördükleri eserlerin resimlerini çizerek, notlar alarak öğrendiklerini pekiştirdi. Ardından çizim ve notlarından faydalanarak, kent haritası, broşür-afiş çalışması, seramik ve bez bebek çalışması yaparak el becerilerini de geliştiren öğrenciler, kültür elçisi olarak yapacakları etkinliklerin ilk adımını böylece atmış oldu.

Osmangazi Belediyesi ve Tekirdağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan eğitimlerin son günü sertifika töreni düzenlendi. Velilerin yoğun katılım gösterdiği törenlere ayrıca, kent yöneticileri, okul müdürleri, gönüllü eğitmenler, ÇEKÜL Vakfı kent temsilcileri de katıldı.

Öğrenciler, dört günlük eğitimlerin ardından komiteler oluşturarak, korumacılık çalışmalarına başlamak istediklerini söyledi. ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri, kentlerindeki çalışmalara devam edebilmek için, kent yöneticilerinden destek beklediklerini de ifade etti.

< Tüm haberler