Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ETİ ÇEKÜL KÜLTÜR ELÇİLERİ OSMANGAZİ EĞİTİMİ BAŞLIYOR

15/01/2009

2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen “Kültür Elçileri” eğitim programının 2008-2009 eğitim-öğretim yılındaki beşinci uygulaması, Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde 15-18 Ocak tarihlerinde yapılıyor.

Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyor.

Bergama, Taşucu, Alanya ve Tekirdağ’ın ardından, Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Osmangazi İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen 12 kız, 12 erkek toplam 24 öğrenci, Osmangazi’nin Kültür Elçisi olacak. Restore edilerek kültür merkezi olarak işlevlendirilen Ördekli Hamamı’nda yapılacak eğitim, öğrencilerin “kültür ve kentlilik bilinci nedir?” sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap aramasıyla başlayacak. Kültür Elçileri eğitimi, ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların kentin kimliğini yansıtan sunumlarıyla devam edecek. Müzeler, tarihi ve arkeolojik alanlar, kent mimarisi ve doğal çevrenin incelendiği geziler yapılacak. Osmangazi’deki somut ve somut olmayan kültürel miras hakkında öğrencilerin yerinde gözlem yapması, öğrendiklerini pekiştirmesi ve içselleştirmesi sağlanacak. Eğitim programının ardından Belediye Başkanı Recep Altepe ve velilerin katılımıyla, öğrencilere “Kültür Elçisi” sertifikası verilecek.

 

< Tüm haberler