Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ETİ ÇEKÜL KÜLTÜR ELÇİLERİ TEKİRDAĞ EĞİTİM UYGULAMASI YARIN BAŞLIYOR...

22/01/2009

2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen “Kültür Elçileri” eğitim programının 2008–2009 eğitim-öğretim yılındaki beşinci uygulaması, Tekirdağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde 15–18 Ocak tarihlerinde yapılıyor.

Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyor.

Bergama, Taşucu, Alanya ve Osmangazi'nın ardından, Tekirdağ Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Namık Kemal İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen 12 kız, 12 erkek toplam 24 öğrenci, Tekirdağ’ın Kültür Elçisi olacak. Belediye meclis salonunda yapılacak eğitim, öğrencilerin “kültür ve kentlilik bilinci nedir?” sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap aramasıyla başlayacak. Kültür Elçileri eğitimi, ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların kentin kimliğini yansıtan sunumlarıyla devam edecek.

Etnografya ve Arkeoloji müzesi, tarihi alanlar, kent mimarisi ve doğal çevrenin incelendiği geziler yapılacak. 18 Ocak Pazar günü, Namık Kemal Evi’nde, Belediye Başkanı Ahmet Aygün ve velilerin katılımıyla, öğrencilere “Kültür Elçisi” sertifikası verilecek ve eğitim süresince yaptıkları çalışmalar sergilenecek.

< Tüm haberler