Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


KOCAELİ KÜLTÜR ELÇİLERİ TKB SEMİNERİNE KATILDI

24/02/2009

2007–2008 dönemi ETİ ÇEKÜL Kültürel Miras Eğitim Programına katılan Kocaeli Kültür Elçileri, Tarihi Kentler Birliği’nin 7–9 Kasım 2008 tarihlerinde Kocaeli’de düzenlenen “Endüstri Mirasının Yeniden Değerlendirilmesi” konulu semineri sırasında, kentsel sit alanı gezisinde rehberlik yaptılar.

Ana hedefi kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve kent kültürünün sürdürülmesi olan eğitimde, Kocaeli’nin coğrafi özellikleri, arkeolojik ve kentsel sit alanları ile somut olmayan kültürel mirası hakkında bilgilenen Kültür Elçileri, öğrendiklerini TKB üyesi belediye başkanları ile paylaştı.

Gezi sırasında, endüstri mirası örneği olan SEKA Kâğıt Fabrikası, kentsel sit alanında yer alan Orhan Camisi, Sırrı Paşa Konağı, Süleyman Paşa Hamamı, Portakal Mescidi, Kasr-ı Hümayun ile Kocaeli Etnografya ve Arkeoloji Müzesi incelendi. Kültür Elçileri özellikle Kasr-ı Hümayun ve Süleyman Paşa Hamamı hakkında konuklara detaylı bilgiler verdi.

Kocaeli Kültür Elçileri’nden Mertcan Uzun ve Çağatay Yılmaz ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile bir söyleşi yaptı. Metin Sözen’e, “İzmit’in tarihi sahiplenmesi için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Bu mesleği neden seçtiniz? Görevinizin zorlukları nelerdir? Görevinizden memnun musunuz, neden? Tarihe nasıl ve ne zaman ilgi duydunuz? Kocaeli’nin tarihinden ve gençlerinden umutlu musunuz?” gibi sorular yönelten Kültür Elçileri yaptıkları söyleşiyi, çektikleri fotoğraflar eşliğinde Bekirpaşa Belediyesi’nin çıkardığı Günışığı Dergisi’nde yayınlayacaklar.

< Tüm haberler