Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


KUŞADASI KÜLTÜR ELÇİLERİ KADIKALESİ KAZIEVİ'NDE

24/02/2009

ÇEKÜL Vakfı tarafından Kuşadası Belediyesi'nin de katkılarıyla 2008 yılı Ocak ayında ETİ-ÇEKÜL Kültür Elçileri Eğitim programına katılarak Kültür Elçisi olan çocuklar, gerçekleştirdikleri ziyaretle Kadıkalesi kazı alanı ve kazı ekibini ziyaret ettiler.

Kadıkalesi Kazıevi'ne ÇEKÜL Kuşadası Temsilcisi Dr. Ayşe G. Şerifoğlu ile giden Kültür Elçileri ilk olarak, Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz tarafından karşılanarak bilgilendirildiler.

Kazıevi'nde öğrenciler, üniversitelerde Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünde öğrenim gören büyüklerinden ayrıntılı bilgiler aldılar.

Daha sonra Kadıkalesi kazı alanına geçen Kültür Elçileri burada yapılan kazı çalışmalarını yerinde görüp Kazı Sorumlusu Dr. Emine Tok’dan bilgi alırken, kazı çalışmalarına katılarak gördükleri tarihi eserleri de hayranlıkla izleyip, görevlileri adeta soru yağmuruna tuttular.

Kazı alanından tekrar kazı evine dönen Kültür Elçileri seramik yıkama çalışması yaptılar. Son olarak bir masa etrafında toplanan meraklı öğrenciler çalışmalarla ilgili Prof. Dr. Zeynep Mercangöz’den bilgi alırken, bulunan seramikler ve antik dönemlerde kullanılan kap, kacak gibi diğer malzemeler konusunda sordukları soruların da yanıtlanmasıyla büyük memnuniyet duydular. Kültür Elçileri, Kuşadası’nda Müze kurulması konusunda kampanya başlatacaklarını ve bu konu çerçevesinde önerilerini Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’a dosya halinde sunacaklarını belirttiler.

Kültür Elçileri ziyaret sonunda Kadıkalesi önünde anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

 

 

 

< Tüm haberler