Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ÇEKÜL ve ETİ YENİ KUŞAKLAR İÇİN BİR ARADA

11/04/2008

Türkiye’nin kültürel mirasının korunması, yeni kuşakların unutulmaya yüz tutan değerlerimizi öğrenmesi ve geliştirmesini hedefleyen ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri sosyal sorumluluk projesinin basın toplantısı, 28 Mayıs 2008 tarihinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde, ETİ Şirketler Grubu CEO’su Hazım Ellialtı, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in katılımıyla gerçekleştirildi.

ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri projesi kapsamında, 2008-2012 yılları arasındaki 5 yıllık sürede Türkiye genelindeki 77 kentte, yaklaşık 4 bin çocuk, ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını korumak amacıyla projeye dahil olacak. Ulusal ve yerel uzmanlar tarafından hazırlanan teorik ve pratik eğitimler alacak çocuklar, yaşadıkları kente farklı bir gözle bakmayı öğrenecek, bu doğrultuda da kentlerinin gönüllü Kültür Elçileri olarak kültürel miraslarını bir adım öteye taşıyacak çalışmalara imza atacak. Program Yapımcısı Fatih Türkmenoğlu ve sanatçı Candan Erçetin de projeye destek verecek.

Basın toplantısının ardından ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri, basın mensuplarına Beypazarı'nı gezdirdi. 12 yaşındaki kültür elçisi Elif Aktaş, anlatımıyla herkesi kendine hayran bıraktı. Çocuklar, eğitim süresince yaptıklarını "Yaşayan Müze"de sergileyerek katılımcılarla paylaştı.

Çocukların yaptığı maket, resim, harita, kumaş baskı gibi çeşittli ürünlerle rengarenk olan Yaşayan Müze'de, basın mensupları da "ebru" denemesi yaparak keyifli saatler geçirdi.

 

 

 

 

 

< Tüm haberler