Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


MALATYA KÜLTÜR ELÇİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

13/06/2008

Kültür Elçileri eğitim uygulaması, 29 Mayıs - 01 Haziran 2008 tarihleri arasında Malatya İl Halk Kütüphanesinde yapıldı. 27 altıncı sınıf öğrencisi kentlerinin ilk "Kültür Elçisi" oldu.

Malatya Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan eğitimde, İnönü Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Gülpınar Akbulut, Yrd. Doç. Dr Göknur Akçadağ, Müze Müdürü İzzet Esen ve Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz, hazırladıkları sunumlarla kentlerini tanımaları için öğrencilere bilgi verdi.

Kent gezisiyle dolu dolu geçen eğitim programında, sivil mimari örneklerini de ziyaret eden çocuklar, ayrıca kentlerinin bitki örtüsünü inceleyebilecekleri Gündüzbey ve Yeşilyurt mevkisini gezerek, öğrendikleri bilgileri yerinde gördü. Malatya'nın içme suyu kaynağı olan Kaptaj bölgesi de öğrencilerin gezdikleri en ilgi çekici noktalardan biriydi.

Malatya Müzesi’ni de gezen Kültür Elçileri, müze bahçesinde uygulamalı kazı çalışması yaparak, farklı bir deneyim kazandı.

Öğrenciler, Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın’ın da katıldığı törende, “Kültür Elçisi” sertifikası alarak Malatya’da yeni bir sürecin başlangıcına imza attı.

27 Kültür Elçisi, kentlerini tanımaya ve tanıtmaya devam ederek, kendilerinden sonra gelecek arkadaşlarına da öğrendiklerini aktaracak.

< Tüm haberler