Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


KÜLTÜR ELÇİLERİNE BİR KENT DAHA EKLENDİ

28/03/2008

Ankara’nın şirin ilçesi Beypazarı kültür elçilerine kavuştu. Yoğun çalışmaların ardından sertifikalarını alan Kültür Elçileri kentlilik bilinciyle somut ve somut olmayan miraslarımızın önemi hakkında eğitim aldı. Kültürel eğitim uygulamaları, Beypazarı Belediyesi’nin büyük desteği ile gerçekleşti.

Öğrenciler, ilk günden itibaren kentlerinin kültürel ve doğal miraslarını gezip, yereldeki uzmanların kendi alanında hazırladığı sunumları izleyerek programa aktif olarak katıldı. Eğitim sırasında kültürel değerlerin neden korunması gerektiği hakkında da tartışmalar yapılarak, koruma bilinci konusunda öğrencilerin görüşleri alındı. Beypazarı Halk Evi’nde gerçekleştirilen sunum ve etkinliklerin yanında, doğal SİT alanı olan İnözü Vadisi, kenti kuşbakışı izledikleri Hıdırlıktepe, kentin tarihi miraslarını inceledikleri Kent Tarihi Müzesi ve Kültür Evi gezileri yapıldı. Kültür Elçileri, yaklaşık 200 yıllık Beypazarı evlerinin tipik örneklerini de inceleyip bazı konakları gezme fırsatı buldu.

Eğitimin son gününde kültür elçileri, Yaşayan Müze’de bulunan atölyede, ebru sanatı denemeleriyle birlikte Karagöz Hacivat gölge oyunları oynadı; ayrıca ıhlamur baskı yapmayı da öğrenen çocuklar, Yaşayan Müze’de yöresel el sanatları hakkında bilgi aldı.


Eğitim programının sonunda Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla sertifikalarını alan kültür elçileri, oldukça heyecanlı ve mutlu bir şekilde salondan ayrıldı.

< Tüm haberler