Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Projesi Sona Erdi

13/03/2013

ETİ ve ÇEKÜL Vakfı’nın ülkemizin kültürel değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2008 yılında hayata geçirdiği “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” sosyal sorumluluk projesi, beşinci ve son yılını 2012’de tamamladı.

img 6141 800x533.550px

Beş yıl boyunca yollardaydık… Anadolu’nun dört köşesindeki küçük-büyük kentlerde, çocukların sevgiyle bilgiyi kabullenen yüreklerinin farkında olarak, meraklı gözlerine-sözlerine bakarak-kulak vererek bildiklerimizi paylaştık; bilmediklerimizi onlardan öğrendik; büyüdük, çoğaldık… ETİ şirketler grubunun kurumsal desteğiyle yürüttüğümüz “Kültür Elçileri Kültürel Miras Eğitim Projesi"nin sonuna geldik.

dsc 0302 800x531.550px

Projenin sonunda Türkiye’nin 77 kentinde ilköğretim 6. sınıf öğrencisi olan 18.000 bine yakın Kültür Elçisi yetiştirildi. Her eğitim yılı sonunda, belirlenen bir tema ile Türkiye’nin dört bir yanından hareketle İstanbul’da buluşan Kültür Elçileri, Haziran 2012’de son defa buluştu. Eğitim alan 15 kentten 375 çocuk Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda üç gün geçirdi. Tanışma etkinlikleri, İstanbul gezisi, sokak oyunları ve yerel lezzetleri konu alan piyes gösterileriyle yemeklerini, kıyafetlerini, şivelerini, oyunlarını öğrendi.

Rakamlarla ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Projesi ve Kazanımlar…

  • Kültür Elçileri, Türkiye genelinde yaklaşık 1.200 sınıfı ziyaret ederek ilköğretim öğrencilerine kültürel değerleri anlattılar.
  • 77 kentte Kültür Elçileri’nin grup liderliğini yaptığı 77 kulüp kuruldu. Kulüpler bünyesinde oluşturulan coğrafya ve doğal yaşam, arkeoloji ve tarihi özellikler, mimari özellikler ile yaşam kültürü araştırma birimleri, bilgi paylaşım toplantıları, abi ve abla sunumları ve farklı sivil toplum kuruluşlarında gerçekleştirdikleri akran eğitimleri ile kültürel değerlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması için çalışmalar yaptı.
  • Proje süresince her kentte ortalama 3 öğretmen eğitim verdi ve böylece kentlerde toplam 231 gönüllü öğretmen çalıştı, 2.772 saat eğitim verdi.

imgp1779 800x600.550px

“ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” projesi sona erdi. Ama ÇEKÜL’ün kültürel miras eğitimleri, öncesinde olduğu gibi devam edecek. Farklı kentlerde yeni çocuklarla tanışmak ve paylaşmak üzere…

< Tüm haberler