Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


SOKAK OYUNLARIYLA DOLU ÜÇ GÜN!

01/07/2011

ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri projesinin yılsonu etkinliği olan “İstanbul Buluşmaları”, bu yıl 20 kentten 6. sınıf öğrencisi 130 Kültür Elçisi’nin katılımıyla düzenlendi. Üç gün süğren etkinlikler bugün sona erdi.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında 20 kentten 500 çocuk kentlerinin Kültür Elçisi oldu. Kentlerini temsilen İstanbul’a gelen 130 Kültür Elçisi hem İstanbul’u tanıdı hem de birbirlerine kentlerini anlattı. İstanbul Buluşmaları’nın bu yılki ana teması ise “Sokak Oyunları” oldu. Kabataş Erkek Lİsesi'nin bahçesinde hep birlikte doyasıya sokak oyunları oynayan Kültür Elçileri, İstanbul gezisinin yanısıra, drama, öykü, müze eğitimi, resim ve müzik atölye çalışmalarına katıldı. Atölyeler, rap sanatçısı Fuat Ergin, müzik yapımcısı Haluk Polat, çocuk kitapları yazarı Suzan Geridönmez, resim öğretmeni Nimet Altınkurt ve drama eğitmeni Duygu Seda Tomru'nun gönüllü desteğiyle gerçekleşti.

İstanbul Buluşmaları’na gelen kentler; Side, Şahinbey, Boyabat, Eyüp, Yalvaç, Bitlis, Simav, Akmağdeni, Adana, Altındağ, Altınova, Gazipaşa, Zile, Ödemiş, Bursa, Arapgir, Battalgazi, Edirne ve Enez

< Tüm haberler