Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ÇEKÜL EVİ’DE ÇOCUK SESLERİ

10/02/2011

ÇEKÜL Vakfı, kültürel ve doğal mirasın korunmasında, gelecek kuşakların farkındalık kazanması ve rol alması için çalışmalarının bir kısmını çocuklarla sürdürmeye devam ediyor. 2011 yılının ilk aylarında, ÇEKÜL Evi çocuk sesleriyle şenlendi. Küçük Ağaç Anaokulu öğrencileri ve Irmak Okulları 5. sınıf öğrencileri ÇEKÜL Vakfı’nı ziyaret etti.

Küçük Ağaç öğrencileri, “Birlikte 20 Yıl” sergisini gezdiler, kütüphane’de dergi ve kitapları incelediler, diğer yandan ÇEKÜL hakkında bilgi aldılar. 120 yıllık tarihi binanın tüm detaylarını merakla dinleyen ve kendilerine ÇEKÜL Sincapları diyen öğrenciler, duvar çizimlerini, tuğlaları, duvarları süsleyen afişleri, resimleri dikkatle inceledi. ÇEKÜL çalışanlarıyla yaptıkları küçük sohbetlerde “kültür”,  “kültürel ve doğal miras” gibi kavramlarla tanıştı.

Irmak Okulları 5. sınıf öğrencileri ise ÇEKÜL Vakfı Eğitim Birimin de desteklediği “İlk Yıllar Programı” kapsamında ÇEKÜL’ü ziyaret etti.

Vakfı tanıtmak amacıyla söyleşi yapan öğrenciler, bundan sonraki aşamada tohum defteri yapımı, çevre haberlerinin kupürlerinin toplanması, ağaçların gövde şekilleri, dökülen yaprak, dal ve meyvelerini kullanarak resim ve heykel çalışması gibi etkinlikler yapacak. Mart ayında ise okulda, ÇEKÜL’ün Ağaçların Diliyle İstanbul Eğitimi kapsamında bir sunum yapılacak. Kentin doğal alanları ve ağaç türleri hakkında bilgi verilecek.

 

< Tüm haberler