Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


İSTANBUL’UN TARİHİ KENTİ EYÜP’TE KÜLTÜR ELÇİLERİ PROJESİ UYGULANDI

04/02/2011

2003 yılından bu yana Türkiye’de farklı ölçekteki yerleşimlerde devam eden eğitimlerin İstanbul ayağı Eyüp Belediyesi’nin desteğiyle yapıldı. Eyüp Musiki Derneği'nde düzenlenen eğitime Eyüp Merkez İlköğretim Okulu, Halit Derviş İbrahim, Ebussuut ve Zekai Dede İlköğretim okulları katıldı.

İstanbul’un mitolojik öyküsünü canlandırdık...

Kentin kimliğini yansıtan Feshane, Santral İstanbul ve Eyüp Oyuncakları Atölyesi’nin yanı sıra, Müzisyenler Kahvesi, Eyüp Sultan Cami, Hamamı, Türbesi ve Kütüphanesi, Eski Oyuncakçılar Çarşısı, Kaptan Paşa Cami, Caferpaşa Medresesi, Ensar Konağı, Hüsrevpaşa Kütüphanesi, Mihrişah Sultan İmareti, Polis Karakolu, Eyüp’ün ahşap konakları ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri inceleme gezisi yapıldı.

Hatırlamak için birlikte kent haritası yaptık...

Santral İstanbul'da, kontrol panelleriyle elektiriğin İstanbul'a nasıl dağıtıldığını öğrendik...

ÇEKÜL Vakfı’nın “Kültürel Miras Eğitim Programı” kapsamında ETİ ile birlikte yürüttüğü “Kültür Elçileri” projesinin birinci dönemi Eyüp eğitimiyle tamamlanmış oldu.

Adana, Altınova, Bursa, Edirne, Enez, Eyüp, Gazipaşa, Ödemiş, Side ve Yalvaç kentlerindeki Kültür Elçileri, yerelde eğitimi destekleyen uzmanlarla birlikte çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.  İkinci dönem eğitimleri ise Mart ayında Şahinbey ile başlayacak. Eğitimler Boyabat, Battalgazi, Arapgir,  Simav,  Zile, Alaca,  Akdağmadeni, Altındağ ve Bitlis kentleriyle devam edecek.

Doğal yaşam, arkeoloji, kent mimarisi ve geleneksel yaşam kültürü eğitimlerin ana başlıklarını oluşturuyor. 

< Tüm haberler