Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


KİLİTTAŞI “OYUN OYNUYOR”

30/12/2010

ÇEKÜL Vakfı Kültürel Miras Eğitim Programı dergisi Kilittaşı’nın yeni sayısı yayımlandı. Dergide Kerem Kabadayı, Ahmet Yeşiltepe, Seren Yüce ile yapılmış özel fotoğraf çekimleri ve röportajlar; Tan Oral, Serhan Yenilmez ve Sadi Güran’ın çocuk-doğa konulu çizimleri yer alıyor. Kilittaşı’nın dosya konusu ise ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri İstanbul Buluşmaları 2010’un teması olan 'sokak oyunları'.

Dergide 'oyun' konusu, çocukların psikolojik gelişimine etkisinden antik kentlerdeki serüvenine geniş bir perspektifte ele alınıyor. Necdet Sakaoğlu’nun “Sokakta kaybedilen kültür”, Doç. Dr. Kemal İnal’ın “Sokak çocuklarından teknoveletlere” başlıklı yazıları dosyada bulunan yazılardan birkaçı… Gündüz Vassaf, Şebnem İşigüzel gibi ünlü isimler de çocukken sevdikleri sokak oyunlarını Kilittaşı için yeniden hatırlıyorlar.

Kilittaşı’nda ayrıca Kültür Elçileri, Yapıların Diliyle İstanbul ve Tohumdan Sofraya eğitimleri; Eğitimde İyi Örnekler Konferansı hakkında yazı ve röportajlar bulunuyor.

ÇEKÜL tarafından hazırlanıp yayımlanan Kilittaşı dergisi kültürel miras eğitimine dikkat çekmeyi, başarılı örnekleri dergide buluşturup tartışma ortamı yaratmayı amaçlıyor.

< Tüm haberler