Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


2010-2011 EĞİTİM DÖNEMİNİN İLK EĞİTİMLERİ SİDE ve GAZİPAŞA’DA YAPILIYOR!

14/10/2010

“Kültürel Miras Eğitim Programı” kapsamında, 2008 yılından itibaren ETİ Şirketler Grubu’nun kurumsal desteğiyle devam eden “Kültür Elçileri Projesi” bu yıl, Side’ ve Gazipaşa'nın da içinde bulunduğu Tarihi Kentler Birliği’ne üye 19 kentte yapılacak.  Adana, Akdağmadeni (Yozgat), Alaca (Çorum), Altındağ (Ankara), Altınova (Yalova), Arapgir (Malatya), Battalgazi (Malatya), Bitlis, Boyabat (Sinop), Bursa, Edirne, Enez (Edirne), Side (Antalya), Gazipaşa (Antalya), Ödemiş (İzmir), Simav (Kütahya), Şahinbey (Gaziantep), Yalvaç (Isparta), Zile (Tokat) kentlerinde yeni ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri yetişecek.

Side Ali İhsan Barut İlköğretim Okulu ve Turgut Şen İlköğretim Okulu 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci ile Gazipaşa Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan seçilen  24 öğrenci, Side ve Gazipaşa'nın Kültür Elçileri olacak.  Öğrenciler, eğitim ilk gününe “kültür ve kentlilik bilinci nedir?” sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap arayarak başlayacak. Kültür Elçileri eğitimi,  ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların kentin kimliğini yansıtan sunumlarıyla devam edecek. Side Belediyesi/Gençlik Merkezi ve Gazipaşa Öğretmenevi toplantı salonunda yapılacak eğitim 15-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

 68445 448090169099 272896409099 5048454 5568434 n.550px

Eğitimde, doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında pek çok bilgi aktarılacak; tarihi alanlar, sivil mimari ve doğal çevrenin incelendiği geziler yapılacak. Side de öğrenciler; Manavgat Şelalesi, Oymapınar Barajı ve çevresi, Side Müzesi, Side Antik Kenti, Apollon Tapınağı, Aspendos Antik Kenti, Liman Hamamı, Side Antik Tiyatrosu, Gazipaşa'da ise: Halil Limanı, Güney Kalesi Kral Koyu, Yalan Dünya Mağarası, Altıkapı Han, Bıçkıcı Manastırı, Selinus Antik Kenti :Antıocheıa Ad Gragum - Lamus Kenti, Cestrus Macar Ören yeri gezileri ile öğrendiklerini pekiştirecek.

Sertifika töreni ise Pazar günü saat 17.30’da Side Belediyesi Gençlik Merkezi ve Gazipaşa Öğretmenevi toplantı salonundande düzenlenecek. Velilerin de katılacağı törende, eğitiminde yapılan eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası ve seramik çalışması gibi pek çok etkinliğin ürünlerini sergileyecek.

Side ve Gazipaşa Kültür Elçileri, öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulunacak. Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde etkinlikler düzenleyecek. 

Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyor.

< Tüm haberler