Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ELAZIĞ KÜLTÜR ELÇİLERİ EĞİTİMİ BAŞLADI!

06/05/2010

Elazığ Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Kıbrıs Şehitleri İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci, Elazığ’ın Kültür Elçisi olacak. Eski Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilecek olan eğitim, öğrencilerin “kültür ve kentlilik bilinci nedir?” sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap aramasıyla başlayacak. Kültür Elçileri eğitimi,  ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların kentin kimliğini yansıtan sunumlarıyla devam edecek.

Eğitimde, doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında pek çok bilgi aktarılacak; tarihi alanlar, sivil mimari ve doğal çevrenin incelendiği geziler yapılacak. Öğrenciler, Hazar Gölü, Harput Kalesi, Kolordu binası, Atatürk İlköğretim Okulu binası, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Postane binası gezileri ile öğrendiklerini pekiştirecek.

Elazığ Belediye Başkanı M.Süleyman Selmanoğlu’nun katılacağı sertifika töreni ise Cumartesi günü saat 17.30 Eski Hükümet Konağı’nda düzenlenecek. Kültür Elçileri, kültürel miras eğitiminde yaptıkları eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası, seramik çalışması gibi pek çok etkinliğin ürünlerini de sergileyecek.

Elazığ Kültür Elçileri, eğitimde öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulunacak. 

< Tüm haberler