Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


NİKSAR KÜLTÜR ELÇİLERİ'NİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

15/03/2010

2007–2008 döneminde Kentler Çocuklarındır Projesi'yle ‘Bana Kendimi Tanıt, Bana Kentimi Tanıt’ sloganıyla yola çıkan Niksar’ın Kültür Elçileri, eğitimlerinin üzerinden geçen zamana karşı çalışmalarını sürdürüyorlar.

dsc 0152.550px

Kültür Elçileri eğitimlerinin ardından bugüne kadar, Niksar Belediyesi’nin de desteğiyle, Jeoloji Yüksek Mühendisi ve Niksar Yönetim Planı Proje Koordinatörü Hüseyin Şahin önderliğinde düzenli toplantılar yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.

dsc 0203.550px

Kültür Elçileri 2 Mart 2010 tarihinde, kurulmasında kendilerinin de destek vermiş olduğu Niksar Kent Müzesi’ne sessiz bir yürüyüş yaptılar. Yerel halkın müzeye gitmesini hedefleyen Kültür Elçileri, yürüyüş öncesinde boyalar ve renkli kartonlar kullanarak hazırladıkları rengarenk el broşürlerini, yürüyüş esnasında dağıttılar. Niksar Kent Müzesi önünde bir bildirge okuyarak yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yerel basın ve halkla paylaştılar. Kültür Elçileri’nin bildirgesinden yaptıkları çalışmaları anlatan bir bölüm şu şekildeydi:

“ Yaşam kültürümüzü yansıtan Niksar Kent Müzesi’nin kurulmasına çalışmalarımızla destek verdik,
‘AB ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyalogunun Geliştirilmesi’ projesinin Niksar anket uygulamaları çalışmasında bire bir görev aldık,
Kültür Elçileri’nin kent bazında yaptıkları çalışmalarla ilgili fikirlerimizi bir köşe yazısıyla kamuoyu ile paylaştık,
Kent kültürümüzü koruyup yaşatabilmenin önemini vurgulamak için çeşitli çalışmalarda görev alarak, bildiklerimizi yaşıtlarımızla paylaştık.”

Bildirgenin devamı için tıklayınız.

< Tüm haberler