Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ÇOCUKLAR SAĞLIKLI YEME İÇME ALIŞKANLIĞI KAZANIYOR

18/01/2010

ÇEKÜL Vakfı ve Slow Food Türkiye Convivium'larından (bölgesel birimlerinden) Yağmur Böreği ilköğretim okullarına yönelik yeni bir eğitime başladı; “Tohumdan Sofraya - Mevsiminde Sebze Meyve Tüketimi Eğitimi”. Tadım ve duyu atölyeleri, oyun ve görsel anlatımlarla tamamlanan eğitimde, Emirgan İlköğretim Okulu’nun 240 öğrencisine ulaşıldı.

17299282248 t1.450px

Tohumdan Sofraya, çocukların evlerinde ve dışarıda, yiyecekle ilişkili bulundukları her yerde daha fazla sebze ve meyve tüketmelerini sağlamaya odaklanmış bir eğitim ve çalışma programı. Çocukların şu anda ne yediği, sağlıklı bir beslenme için ne yemeleri gerektiğiyle ilgili düşünmeye yönlendiren, aynı zamanda bilinçli tüketim ve yerel üretimin önemine de vurgu yapan bir eğitim programı. Anne babaları da programa dâhil ederek ilerleyen Tohumdan Sofraya Eğitimi, farklı oyunlarla ve görsel anlatımlarla zenginleştirilerek hem çocuklar hem de ebeveynleri için bilgilendirici ve ufuk açıcı olma özelliği taşıyor.

11760657068 2.450px

Çocukların doğal ve mevsimsel ürünlerle tanışmalarını, geleneksel yaşam kültürümüzün ürünü olan binlerce yıllık tarımsal birikimle yetiştirilmiş yiyecekleri tanıyarak sağlıklı bir beslenme kültürü kazanmalarını amaçlayan eğitim programı, ÇEKÜL ve Yağmur Böreği gönüllülerinin katkılarıyla yapılacak. Gıdaların tohumdan başlayıp soframıza gelene kadar geçirdiği süreç, meyve ve sebzelerin nasıl yetiştirildiği anlatılacak; alışveriş ederken yemek hazırlarken ve yerken daha bilinçli olmak gibi konularda farkındalık yaratılacak.

 379344496 t3.450px

Tohumdan Sofraya Eğitimi, ilk olarak Emirgan İlköğretim Okulu’nun 1-2-3-4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik yapıldı. 10 Aralık’ta bütün dünyada aynı günde kutlanan Slow Food Terra Madre (Toprak Ana) Günü etkinliği ile başlayan eğitim 9 Şubat 2010’da velilerin de katılacağı kapanış etkinliği ile sona erecek.

< Tüm haberler