Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ÇİNİ DİYARI KÜTAHYA KÜLTÜR ELÇİLERİNE KAVUŞTU

20/06/2008

Kültür Elçileri eğitim uygulaması 3-6 Haziran tarihleri arasında Kütahya'da yapıldı. İlk gün Çevre ve Kültür Evi’nde buluşan öğrenciler, kentlerini temsil eden Belediye Başkanı Mustafa İça iletanıştı ve sohbet etti.

Kütahya Belediyesi’nin desteğiyle yapılan eğitim uygulamasına, Mimar Süreyya Kalaycı, Yaşar Erdoğan, Selen Demirtaş, Emel Konuk ve Mustafa Salün da sunumlarıyla destek verdi.

Eğitimin ilk günü, Arkeolog Metin Türktüzün, Kütahya’nın tarihi ve arkeolojik özelliklerini anlattı. Arkeolog Recep Karaca ise, ikinci Efes olarak bilinen Aizanoi antik kent gezisinde öğrencilere eşlik etti ve onlara bu eşiz antik kentin özelliklerini anlattı.

Maden çeşitliliğiyle zengin olan Kütahya’da, el sanatları ustası Ferruh Usta ise KESTAS isimli atölyesinde, bir madenin nasıl süs taşına dönüştürüldüğünü uygulamalı olarak anlattı.


Eğitim programının önemli bir parçası olan kent gezisi, doğal güzellikleri ve bitki örtüsüyle ilgi çekici olan Kumanlı köyünü de kapsadı. Doğal yapıyı yerinde inceleyen Kültür Elçileri dört gün hem eğlenerek, hem öğrenek oldukça verimli bir eğitim programı geçirdiklerini söyledi. Yaşadıkları kenti, sivil mimarisinden, tarihi dokusuna kadar her yönüyle tanıyan öğrenciler, “Gördüğümüz her şeyi, farkı bir gözle değerlendirmeyi öğrendik,” diyerek eğitimden büyük heyecan duyduklarını söyledi. Velilerin de katıldığı sertifika töreninde “ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri İstanbul Buluşması” hakkında da velilere bilgi verildi.

 

< Tüm haberler