Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


OKAN BAYÜLGEN'İN OBJEKTİFİNDEN SOKAK OYUNLARI

17/12/2011

ÇEKÜL Vakfı’nın ETİ ile birlikte hayata geçirdiği Kültür Elçileri Projesi, Okan Bayülgen’in çektiği fotoğraflarla belgelendi. Bayülgen yedi kente giderek geleneksel sokak oyunlarını oynayan Kültür Elçileri’ni görüntüledi. Bu “oyun”lu fotoğraflardan oluşan serginin açılışı, 13 Aralık’ta İTÜ Taşkışla binasında yapıldı. Açılışta ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil, Okan Bayülgen ve ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ece Müftüoğlu Narcy birer konuşma yaptılar. Narcy konuşmasında günümüz çocuklarının dünyasına dikkat çekti: “Bugünün çocukları teknolojinin sınır tanımayan olanaklarıyla yarattığı insansız, steril ve sanal dünyalarda hayata hazırlanıyorlar. Kendi bireysellikleriyle baş başa, paylaşımı, omuz omuza vermeyi, birbirini anlamayı öğrenemeden büyüyorlar. Biz anne-babalara ise kendi yetiştirdiğimiz çocuklara yabancılaşmak düşüyor. Bu yüzden 5 yıldır ETİ ile doğal ve kültürel mirası koruma ve yaşatma çalışmaları yapıyoruz.”

Taşkışla’nın konukları arasında ÇEKÜL Edirne Temsilcisi Mehmet Tan, Zile Temsilcisi Necmettin Eryılmaz ve Edirne Kültür Elçileri de vardı. Edirneli çocuklar bildirgelerini katılımcılarla paylaştı; “Açık havada, oyunlarla, oynayarak büyümek istiyoruz. Daha çok oyun alanımız, daha çok parkımız olsun istiyoruz” dileğini seslendirdiler.

Fotoğrafların devamı için tıklayınız...

TKB üyesi kentlerde yapılıyor

“Kaybolan Sokak Oyunları Fotoğraf Sergisi”, İTÜ Taşkışla’dan sonra İstanbul’daki çeşitli alışveriş merkezlerinde görülebilecek. Ardından Anadolu’nun farklı kentlerini dolaşacak. Sergide Side’den ligo, Edirne’den tilki baba saat kaç ve mor menekşe, Zile’den kiremitli çizgi ve katırkazığı, Battalgazi’den yağ satarım bal satarım, Şahinbey’den yedi bardak, Ödemiş’ten tık tık, Altındağ’dan bezirgân başı oyunlarının fotoğrafları bulunuyor.

2008’de başlayan Kültür Elçileri Projesi, TKB üyesi kentlerde yürütülüyor. Proje sayesinde 2012 yılına kadar, 12 yaşındaki 4 bin çocuk kentlerinin Kültür Elçisi olacak.

< Tüm haberler