Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ADIYAMAN KÜLTÜR ELÇİLERİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR!

01/02/2010

2008–2009 eğitim döneminde ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Projesi'ne dahil olan Adıyaman Kültür Elçileri, çalışmalarına devam ediyor. Gönüllü öğretmen Ali Bayandur, Esin Dündar ve Enver Angay eşliğinde Adıyaman Kent Müzesi’ni ziyaret eden Kültür Elçileri müzeyi gezip eserler hakkında bilgi alırken, eserlerin eskizlerini de çizdiler. Arkeolog Mehmet Karaca ile görüşüp gezi sırasında da sorularına cevap arayan öğrenciler, müzelerindeki kültürel varlıkları daha yakından tanıdılar.

adiyaman muze gezisi.550px

Okullarında her hafta toplantı yapan Adıyaman Kültür Elçileri, işbirliği ile çalışarak okullarında bir pano hazırladılar ve müzenin tanıtımını yapıp diğer öğrencileri müzeye gitmeleri için teşvik etmeye çalıştılar. Mehmet Karaca ile yaptıkları görüşmenin bilgileri, müzecilik hakkında bilgilendirici bir yazı ve yaptıkları resimlerle donattıkları panoda sloganlara da yer veren Kültür Elçileri, aynı zamanda diğer sınıflara sunumlar gerçekleştirdiler ve kısa sürede sayılarını artırarak 70 kişi oldular.

adiyaman sunum.550px

Müzeye dikkat çekme çalışmasından sonra yapılan ikinci müze gezisi daha kalabalık bir grupla, yeni Kültür Elçileri'nin de katılımıyla gerçekleşti. Bu geziyle müzeye daha önce hiç gitmemiş öğrenciler de bu fırsatı yakalamış oldular ve kentlerinin kültürel mirasını daha iyi tanıma imkanı buldular.

adiyaman.550px

< Tüm haberler