Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


ANTAKYA KÜLTÜR ELÇİLERİ EĞİTİMİ YARIN BAŞLIYOR!

08/12/2009

Antakya Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu ve Nizamettin Özkan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci, Antakya’nın Kültür Elçisi olacak. Hatay Mimarlar Odası’nda yapılacak eğitim, öğrencilerin “kültür ve kentlilik bilinci nedir?” sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap aramasıyla başlayacak. Kültür Elçileri eğitimi,  ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların kentin kimliğini yansıtan sunumlarıyla devam edecek.

Eğitimde, doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında pek çok bilgi aktarılacak; tarihi alanlar, sivil mimari ve doğal çevrenin incelendiği geziler yapılacak. Öğrenciler, Antakya Kalesi, St. Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Camii, Çevlik Ören yeri, Titus tüneli ve kaya mezarları gezileri ile öğrendiklerini pekiştirecek.

11 Aralık Cuma günü 16.00’da düzenlenecek sertifika töreninde Kültür Elçisi sertifikası alacak olan öğrenciler, kültürel miras eğitiminde yaptıkları eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası, seramik çalışması gibi pek çok etkinliğin ürünlerini de sergileyecek.

Antakya Kültür Elçileri, eğitimde öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulunacak. 

< Tüm haberler