Proje Ortaklarımız

Üye Olun

E-posta:

Sitemize üye olarak bizden haberler alın.

Haberler


BURDUR KÜLTÜR ELÇİLERİ EĞİTİMİ BAŞLIYOR!

06/11/2009

Burdur Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Mehmet Yıldızlı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci, Burdur’un Kültür Elçisi olacak. Kentin geleneksel sivil mimarisini yansıtan Baki Bey Konağı’nda yapılacak eğitim, öğrencilerin “kültür ve kentlilik bilinci nedir?” sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap aramasıyla başlayacak. Kültür Elçileri eğitimi,  ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların kentin kimliğini yansıtan sunumlarıyla devam edecek.

Ulu Camii, Pirkulzade Medresesi ve Kütüphanesi, Rum Kilisesi, Konaklar ve Mısırlılar Evi inceleme gezileri Ali Nihat Gündüzalp eşliğinde yapılacak. Ülke coğrafyasında önemli bir yeri olan Burdur Gölü’ne gidilecek. Kültür Elçileri’ne, Doğa Derneği’nden Lale Aktay kuş gözleminin önemi konusunda bilgiler verecek.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Burdur Belediyesi Sivil Savunma Amiri Burak Akyol ve ÇEKÜL Vakfı temsilcisi Rahmi Ermiş'in de katılacağı sertifika töreni ise Cumartesi günü saat 17.00’da Burdur Müzesi'nde düzenlenecek. Kültür Elçileri, kültürel miras eğitiminde yaptıkları eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası, seramik çalışması gibi pek çok etkinliğin ürünlerini de sergileyecek.

Burdur Kültür Elçileri, eğitimde öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulunacak. 

Kültür Elçileri, Tarihi Kentler Birliği’nin Burdur Semineri’nde de görev alacak. 

< Tüm haberler